Vill inte ha oväntat besök..

Ja, då var sommaren slut och nu är det dags att kasta sig in i dagisjungeln igen. Innan vi åkte på semester ringde jag upp tre privata förskolor och sa att jag gärna ville ställa mig i kö hos dem samt komma på besök. Ingen ringde tillbaka. Nu var det dags för andra rundan.

Jag börjar med de kommunala förskolorna som jag har ställt mig i kö för. Jag vill ju gärna besöka dessa och justera mina val vid behov:

nr 1: förkolan Kompis. Ingen svarar så jag lämnar meddelande

nr 2: förskolan S:t Göran, även kallad Röda Villan i folkmun. Ditt ringde jag också innan sommaren och fick reda på att de hade gemensamma visningar och att jag skulle återkomma senare i höst. Jag gör ettt nytt försök. Samtidigt upptäcker jag att att även mitt 3:e och 4:e val  (Valvet och Vallbarnen) har samma förskolerektor. Ingen svarar i telefonen så jag mailar förskolerektorn.

nr 5: Ängsknarren: Yes! Någon svarar! Jag får reda på att nästa gemensamma visning som de har äger rum den 8:e oktober kl. 9.30. Uppskrivet.

nr 6: Nallen: inte med i min förskolekö, då den ju är nr 6 på min lista och man får ha max 5, men jag drog ändå ut infot om denna förskola, så jag tänkte att det inte skadar att kontakta den heller. Jag upptäcker samtidigt att även den har samma förkolerektor som den förrra och har samma tel nr. Jag ringer igen. Ingen svarar denna gång. Jag blir vidarekopplad till en telefonist. Hon kopplar mig till en förskola som heter Nallen, men personen som svarar säger att den heter Björnen i stället. OK.
- "Finns ni på Kristinebergsvägen 20 då"?, frågar jag för säkerhetss skull
- Nej, vi finns i Rynkeby
Det var kanske lite för lång för mig från Kungsholmen.. jag mailar i stället.


Dags att gå på de tre privata förskolorna.

Ringer förskolan Sputnik. Den mest populära förskolan på Kungsholmen enligt Kungsholms Nytt. De svarar! Jag ska gå in på deras hemsida och fylla in en ansökan och skicka in den. Besök kan det först bli tal om i februari eller mars och det finns ingen ledig plats så långt ögat kan nå. Ja, så är det väl när man är poppis. Borde tänkt på att ha lite bättre framförhållning vad gäller de privata förskolorna. De har ju sina egna köer. Men hur ska man veta allt detta. Jag skriver in Viktor i alla fall.

Näst på tur - Kulan, där jag också lämnade ett meddelande den 13 juli utan att få ett svar. Nu svarar någon som är matansvarig och ber mig återkomma nästa dag. Ska bli.

Sist ut - Nallebjörnen. Telefonsvararen. Jag lämnar meddelande.


Då var alla förskolor uppringda. En tid uppbokad. Hopaps att de andra svarar snart. De jag har fått tag på verkar inte gilla oväntade besök..

Synd att det inte finns några dagmammor i närheten. Hade gärna haft Viktor hos en dagmamma.


RSS 2.0